Geel in uitzending Slimste Gemeente van Vlaanderen

Na een spannende lokale preselectie en een zenuwslopende voorronde bij Woestijnvis mocht de quizploeg van Geel zijn kans wagen tijdens een tv-optreden bij ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. Op 3 april streden de Geelse kandidaten, Ivo Verreyt en Karen Mannaerts, samen met burgemeester Vera Celis tegen Aalst en Riemst. Benieuwd naar het resultaat? Op 1 mei wordt de opname uitgezonden op VIER. Het leuke filmpje over Geel, met als hoogtepunt de paaltjes in Larum, wordt een topper!

 

meer info: www.vier.be

 

Geelse natuurtalenten organiseren massaal tijdens WAK

Van 26 april tot 5 mei vindt de ‘Week van de Amateurkunsten’ (WAK) plaats. Het thema dit jaar is ‘Natuurtalent’. Kunst in, met en door de natuur staat centraal. Maar het ontplooien van talenten kan evengoed het uitgangspunt zijn.

 

Op verschillende plaatsen in Geel kan je terecht voor een tentoonstelling, voorstelling of workshop. In de Halle kan je nog tot 28 april terecht voor de expo van Marc Cruysberghs en Edith Ronse. Ook in de Halle toont de Geelse filmclub op zondag 28 april haar film over de transformatie van de markt. Een sterke link met het thema ‘Natuurtalent’ vind je terug in de tentoonstelling in de Kringwinkel. De kunstenaars geven er een knipoog naar het thema door natuurlijk en gerecycleerd materiaal te gebruiken. Je ontdekt bijvoorbeeld kalligrafie op stenen, een installatie van boterhammen en schalen uit schorsvezel. De Geelse Kunstkring is dan weer van de partij in de Schrijnwerkerij. Dit keer gaan ze een samenwerking aan met Kunsthuis Yellow Art.

 

Naar goede gewoonte kan je tijdens de WAK ook terecht bij amateurkunstenaars thuis: Marleen Van Genechten stelt in Bel keramiek tentoon en Texelwol pakt in Ten Aard uit met een tentoonstelling en demonstraties over vilten en weven. Een leuke nieuwkomer dit jaar is de muziekacademie. Zij organiseren een Blazersdag op 4 mei. Na een drukke repetitiedag organiseren de deelnemers om 16u een groots optreden op de Markt. De cultuurdienst organiseert meerdere gratis workshops. Op 1 mei kan je kiezen uit een workshop juwelen maken uit organisch materiaal of een workshop vilten. Voor de vlotte, maar ook de minder vlotte babbelaar organiseren zij een workshop improvisatietheater. Benieuwd naar de details van het hele programma? Vraag dan je WAK-brochure aan bij de cultuurdienst.

 

meer info cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be.

 

 ‘Iedereen beroemd’ in Geel

Zondag 28 april is een topdag voor Geel: in en rond de markt bruist het dankzij de opening van het toeristisch seizoen en dankzij de ‘Week van de Amateurkunsten’. Ook het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’ strijkt dan neer op de Geelse markt voor een opname. Sam Gevers – talent van Geelse bodem – zal de opname begeleiden. Hij roept iedereen op rond 14u naar de Markt af te zakken. Je moet geen speciaal talent hebben, enkel veel zin!

 

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

 

Open dagen in Veiligheidshuis Ter Stokt

In februari namen brandweer Geel, politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, Rode Kruis-Geel en dienst Gemeentelijke Administratieve Sancties hun intrek in het 'Veiligheidshuis Ter Stokt'. Om inwoners kennis te laten maken met het concept en de manier van werken, organiseren deze instanties een gezamenlijk opendeurweekend. Op het programma staan o.a. tal van demonstraties, een rondleiding in het gebouw en een rondrit in een brandweerwagen. Wie een souvenir wil, mag plaats nemen op een politiemotor of in een brandweerwagen voor een foto! De open dagen gaan door op 4 en 5 mei, telkens van 10 tot 17 uur in en rond het Veiligheidshuis Ter Stokt, Stelenseweg 92, 2440 Geel.

 

meer info: politiezone, 014 56 47 00, info@pzglm.be

 

Moord in het Gasthuismuseum

In het Gasthuismuseum werd de moord op de heer Bertholt vastgesteld. Mijnheer Bertholt werkte al jaren in het museum. Hij verzamelde voorwerpen uit Geel die hij met veel zorg opblonk, herstelde en een plekje in de museumkamers gaf. Hij kende alle geheimen van het museum en zijn bewoners. De vraag is: wie is de moordenaar? Waar pleegde hij (of zij) de moord? En met welk wapen? Was het de dienstmeid met het gifdrankje in de gastenkamer? Of was het de priester met het wafelijzer in de kapel? Het museum heeft de hulp van goede detectives nodig om deze mysterieuze zaak op te lossen!

 

Het Gasthuismuseum ontwikkelde in samenwerking met de cultuurdienst, het stadsarchief, de jeugddienst, de dienst toerisme en erfgoedcel k.ERF een moordspel voor speurneuzen van 6 tot 99 jaar. Doorzoek alle museumkamers om de moordenaar, het moordwapen en de moordplaats te vinden. Los het raadsel op en maak kans op een mooie prijs. Het moordspel zelf is gratis. Je betaalt enkel de toegangsprijs van het museum.

 

meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be 

 

Kinderopvang Bengelbende zoekt jobstudenten

OCMW Geel is op zoek naar jobstudenten voor de buitenschoolse kinderopvang Bengelbende. Voor de gewone zomerwerking moet je minimum 18 jaar oud zijn op de datum van indiensttreding en in het bezit zijn van een bewijs van goed gedrag en zeden. Voor de inclusieve opvanggroep G-Bengelbende is ervaring in het werken met kinderen met extra zorg een pluspunt.

 

Naast de algemene voorwaarden gelden nog bijzondere aanwervingsvoorwaarden in verband met opleiding. Bij de kandidatuurstelling vermeld je welke periode je wenst te werken: tussen 1 juli en 10 juli of tussen 29 juli en 30 augustus. Sollicitaties moeten voor 26 april schriftelijk overgemaakt worden aan de voorzitter van het OCMW, JB Stessensstraat 69, 2440 Geel met vermelding van de tewerkstellingsperiode van je voorkeur en je geboortedatum.

 

meer info: personeelsdienst OCMW, 014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be